27.1.23

Στρούντελ με κολοκυθάκια

Νόστιμο και πολύ εύκολο, είναι μια καλή λύση για ορεκτικό στο γιορτινό σας τραπέζι αλλά και σαν μεζές για την μπύρα σας.

για 4-6 κομμάτια
3-4 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
100 γραμ. σαλάμι ή ζαμπόν (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα (τριμμένη)
60 γραμ. βούτυρο (λιωμένο)
3-4 κουτ. σούπας φρυγανιά (τριμμένη)
4 φύλλα κρούστας
αλάτι, πιπέρι

Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζετε και τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα ρίχνετε σε σουρωτήρι και τα στύβετε για λίγο μετα χέρια σας να βγάλουν τα υγρά τους.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρετε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνετε τα κολοκυθάκια σε λεκάνη, προσθέτετε το ζαμπόν ή το σαλάμι, το τριμμένο τυρί, τη φρυγανιά, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε.

Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε καθαρό πάγκο. Τα αλείφετε ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο και τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνετε το μίγμα της γέμισης πάνω στα φύλλα, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και, αφήνοντας λίγο κενό στην μακριά πλευρά των φύλλων. Ανασηκώνετε τα φύλλα από την πλευρά που αφήσατε το κενό και τα τυλίγετε σε ρολό, κλείνοντας μέσα τη γέμιση.

Τοποθετείτε το ρολό σε ταψί ή λαμαρίνα στρωμένη με σιλπατ. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε το ρολό από το φούρνο, περιμένετε λίγο να κρυώσει και το σερβίρετε κομμένο σε ροδέλες.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά