Αυτή κι αν είναι λιχουδιά για το χειμώνα! Απολαύστε την με καλή παρέα και κόκκινο μπρούσκο κρασί.
για 6 άτομα
½ κιλό πατάτες
250 γραμ. μανιτάρια
50 γραμ. μπέικον (σε φέτες ή κύβους)
4 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα (σε ροδέλες)
8-10 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
βούτυρο ή ελαιόλαδο
100 γραμ. κίτρινο σκληρό τυρί σε κύβους (γραβιέρα, έμενταλ κ.ά.)
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
Πλένετε, καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μέτριες φέτες.
Ζεσταίνετε σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι το βούτυρο ή το λάδι και ρίχνετε τις πατάτες. Τις τηγανίζετε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν καλά.
Βγάζετε τις πατάτες από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα και το μπέικον. Μόλις ροδίσουν και αυτά, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη μαζί με τις πατάτες. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια, προσθέτετε στο τηγάνι όλα τα υλικά που τηγανίσατε: τις πατάτες, τα λουκάνικα, το μπέικον, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Τέλος, ρίχνετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, το μαϊντανό και το τυρί. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα όσο είναι ακόμη ζεστό.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά