29.1.23

Πατσαβουρόπιτα με ροκφόρ

Γευστική και πρωτότυπη πίτα, με τη μοναδική γεύση του ροκφόρ να κυριαρχεί.

για 8-10 άτομα
8 φύλλα κρούστας
200 γραμ. κίτρινο τυρί τριμμένο (γραβιέρα, ρεγκάτο, κ.ά)
150 γραμ. τυρί ροκφόρ (χοντροτριμμένο)
1 ποτήρι γάλα
250 γραμ. γιαούρτι (στραγγιστό)
3 αβγά
βούτυρο (λιωμένο)

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί. Απλώνετε τα φύλλα σε καθαρή επιφάνεια ελαφρώς αλευρωμένη.

Με ένα πινέλο βουτυρώνετε το πρώτο φύλλο και, στη συνέχεια, το παίρνετε και το τσαλακώνετε ανάμεσα στις παλάμες σας.

Το τοποθετείτε στο ταψί και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψετε όλο το ταψί.

Σπάτε τα αβγά σε μπολ και τα χτυπάτε με πιρούνι. Ρίχνετε το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτετε το γιαούρτι και τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

Παίρνετε λίγο-λίγο το μίγμα με κουτάλα και περιχύνετε τα τσαλακωμένα φύλλα μέχρι να σκεπαστούν όλα πολύ καλά.

Ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά της.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά