Ωραίο καθημερινό αλλά και γιορτινό πιάτο, με τη γλυκιά γεύση του πράσου να το χαρακτηρίζει.
για 6-8 άτομα
1 ½ κιλό κοτόπουλο (στήθος)
1 κιλό πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
2 ματσάκια μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζεστό ζωμό κότας με οδηγίες που θα βρείτε εδώ
250 ml κρέμα γάλακτος
χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια σαν μπουκιές. Καθαρίζετε τα πράσα, τα πλένετε και τα κόβετε σε ροδέλες.
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα πράσα και ανακατεύετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό, το αλατοπίπερο και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Μόλις το φαγητό κοντεύει να μείνει με τη σάλτσα του, ρίχνετε στην κατσαρόλα το μαϊντανό και εάν θέλετε, λίγο χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.
Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε το φαγητό σε σιγανή φωτιά να πάρει 1-2 βράσεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε το κοτόπουλο σε ρηχά πιάτα, αμέσως μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40-45 λεπτά