13.3.23

Χταπόδι ψητό από τους Λειψούς

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 5 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά

Υλικά για 3-4 μερίδες
1 φρέσκο χταπόδι
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Ξίδι

Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά και σγουρίζουμε το φρέσκο χταπόδι (ιδανικά στα βράχια, δίπλα στη θάλασσα) για να μαλακώσει. Το απλώνουμε στον ήλιο και στον αέρα για 3-5 ώρες, να στεγνώσει.

Στη συνέχεια, το χωρίζουμε σε πλοκάμια και το ακουμπάμε στη σχάρα (αν είναι μικρό, το βάζουμε ολόκληρο). Το ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, να γίνει τραγανό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά.

Το βγάζουμε σε πιάτο, προσθέτουμε λάδι και ξίδι και σερβίρουμε. 'Ενας απλός αλλά πεντανόστιμος μεζές.

Μυστικό
Δεν χρειάζεται να λαδώσουμε τη σχάρα πριν βάλουμε το χταπόδι. Απλά φροντίζουμε να είναι καθαρή και καυτή.