8.3.23

Κοτόπουλο ανοιξιάτικο

Ανοιξιάτικο, νοστιμότατο πιάτο με πολλά λαχανικά να συνοδεύουν το κοτόπουλο.

για 4-6 άτομα
1 ½ κιλό κοτόπουλο (σε μερίδες)
10 μέτριες αγκινάρες
250 γραμ. αρακά (κατεψυγμένο)
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό ζωμό κότας με οδηγίες που θα βρείτε εδώ
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
χυμό 1 λεμονιού
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά σκληρά φύλλα, το κοτσάνι και το εσωτερικό χνούδι. Τις τοποθετείτε για ½ ώρα σε λεκάνη με νερό όπου έχετε ανακατέψει αλάτι και το χυμό 1 λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε για λίγο να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου, τις αγκινάρες στραγγισμένες και το αλατοπίπερο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

Δεκαπέντε λεπτά περίπου πριν το τέλος του μαγειρέματος, ρίχνετε στην κατσαρόλα τον αρακά και τον άνηθο και τα αφήνετε όλα μαζί να σιγοβράσουν, μέχρι να μαγειρευτούν καλά το κοτόπουλο και τα λαχανικά και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.

Μόλις κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το χυμό ½ λεμονιού περίπου και κουνάτε την κατσαρόλα να πάει παντού. Σερβίρετε το φαγητό σε μερίδες, ζεστό ή χλιαρό, πασπαλισμένο εάν θέλετε με επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45-50 λεπτά

Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε στο τέλος του μαγειρέματος να προσθέσετε στο φαγητό αβγολέμονο.