Νόστιμο και οικονομικό φαγητό, που τρώγεται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους.
για 6 άτομα
κοτόπουλο (6 μπούτια ή 6 φιλετάκια στήθος)
250 γραμ. μανιτάρια (κονσέρβας)
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου με οδηγίες που θα βρείτε εδώ
1 ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
εστραγκόν (ξερό ή φρέσκο)
αλεύρι
4 κουτ. σούπας βούτυρο
500 γραμ. σπαγγέτι Νο 6
τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
μαϊντανό ψιλοκομ. (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο, το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και το σοτάρετε σε τηγάνι με 2 κουτ. σούπας από το βούτυρο. Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές, προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου.
Στη συνέχεια, σβήνετε με το κρασί. Περιμένετε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Στο μεταξύ, έχετε στραγγίσει τα μανιτάρια από τα υγρά τους. Τα ρίχνετε στο σκεύος όπου μαγειρεύετε το κοτόπουλο, μαζί με το εστραγκόν και την κρέμα γάλακτος. Τα αφήνετε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου μέχρι να «δέσει» n σάλτσα τους.
Ετοιμάζετε τα ζυμαρικά, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά. Σερβίρετε τα ζυμαρικά καθώς και το κοτόπουλο με τη σάλτσα μανιταριών σε πιάτα και εάν θέλετε, πασπαλίζετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι ή τριμμένο τυρί. Το φαγητό θα το απολαύσετε όσο είναι ακόμη ζεστό.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45-55 λεπτά
Για περισσότερα νοστιμιά, μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά της συνταγής μερικές φέτες μπέικον, τις οποίες θα σοτάρετε και θα μαγειρέψετε μαζί με το κοτόπουλο.