8.3.23

Κοτόπουλο με κάρυ και μήλα

Πιάτο με φαντασία και πλούσια υλικά, που δένουν υπέροχα μεταξύ τους!

για 4 άτομα
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο (στήθος)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο)
1 κλωνάρι σέλινο (ψιλοκομμένο)
2 κουτ. σούπας ξανθές σταφίδες
½ ποτήρι νερού ζωμό κότας με οδηγίες που θα βρείτε εδώ
2-3 μέτριες πατάτες
1 μήλο
150 ml κρέμα γάλακτος
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας κάρυ
βασιλικός ή φρέσκος κόλιανδρος (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε μπόλικο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.

Κόβετε το κρέας σε κύβους. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαρίζετε για 1 λεπτό ακόμα.

Ρίχνετε το σέλινο, τις σταφίδες, το ζωμό, το κάρυ. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει για 10-15 περίπου λεπτά.

Στη συνέχεια, καθαρίζετε και κόβετε το μήλο και τις πατάτες σε κυβάκια και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύετε για άλλα 10 περίπου λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως σε πιάτα. Εάν θέλετε, μπορείτε να το πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή βασιλικό.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά