8.3.23

Κοτόπουλο με ξηρούς καρπούς

Ασυναγώνιστο για όλους όσους αγαπούν τις ιδιαίτερες γεύσεις, με τους ξηρούς καρπούς να το απογειώνουν!

για 4-6 άτομα
1 ½ κιλό κοτόπουλο (στήθος)
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας με οδηγίες που θα βρείτε εδώ
1 ποτηράκι κονιάκ
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
200 γραμ. ανάλατους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, κάσιους)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Πλένετε το κοτόπουλο, το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το κόβετε σε μικρά κομμάτια σαν μπουκιές. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μερικά λεπτά να μαλακώσουν. Τα σβήνετε με το κονιάκ και περιμένετε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό ή το ζωμό και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει καλά και να κοντεύει να μείνει με το λάδι του.

Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος, ρίχνετε στην κατσαρόλα τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε. Σιγομαγειρεύετε για άλλα 10 λεπτά περίπου και κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά.

Σερβίρετε σε μερίδες και συνοδεύετε με ρύζι ή ζυμαρικά.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40-45 λεπτά