Ωραία πρόταση για μπουφέ και δελεαστικό μεζεδάκι σε φιλικό τραπέζι αλλά και στα παιδικά πάρτι.
για 4 άτομα
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο (στήθος)
½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
2 αβγά
1 φλιτζ. καφέ γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά (τριμμένη)
4 κουτ. σούπας παρμεζάνα (τριμμένη)
½ κουταλάκι ξερά αρωματικά (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό)
λάδι (για το τηγάνισμα)
αλάτι, πιπέρι
για τη σάλτσα
1 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα με οδηγίες που θα βρείτε εδώ
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού σόγια σως
Ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα μαγιονέζας, αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά. Τη μεταφέρετε σε μπολ με καπάκι και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου.
Στη συνέχεια, βράζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, να μαλακώσουν λίγο, για 15 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
Σπάτε τα αβγά και τα ρίχνετε σε γυάλινο μπολ. Τα χτυπάτε με πιρούνι μαζί με το γάλα.
Σε ξεχωριστό μπολ, βάζετε το αλεύρι και σε ένα τρίτο ρίχνετε τη φρυγανιά μαζί με την παρμεζάνα, τα ξερά αρωματικά (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό) και λίγο αλατοπίπερο.
Βάζετε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί σε βαθύ τηγάνι. Βουτάτε τις κοτομπουκιές πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στο μείγμα της φρυγανιάς. Τηγανίζετε τις κοτομπουκιές στο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
Τις σερβίρετε σε πιατέλα, μαζί με τη σάλτσα σε χωριστό μπολ.
Χρόνος προετοιμασίας: 45-50 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά