Η μαγιονέζα ταιριάζει ωραία με όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά, μαγειρεμένα με κάθε τρόπο.
για 1 δόση
2 κρόκοι αβγού
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι (μίγμα από ελαιόλαδο και ηλιέλαιο)
1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού ή ξίδι από λευκό κρασί
αλάτι, λευκό πιπέρι
2 κρόκοι αβγού
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι (μίγμα από ελαιόλαδο και ηλιέλαιο)
1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού ή ξίδι από λευκό κρασί
αλάτι, λευκό πιπέρι
Ρίχνετε τους κρόκους των αβγών σε γυάλινο μπολ, μαζί με το αλατοπίπερο και τη μουστάρδα και τους χτυπάτε καλά με το σύρμα των αβγών ή το μίξερ χειρός.
Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα, προσθέτετε το λάδι λίγο-λίγο, να ρέει σταθερά σχηματίζοντας ένα «κορδόνι».
Όταν η σάλτσα σας πήξει ρίχνετε και το χυμό λεμονιού ή το ξίδι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, στη μεσαία πάντα ταχύτητα.
Δοκιμάζετε τη γεύση της σάλτσας και αν χρειαστεί, ρίχνετε λίγο ακόμη λεμόνι ή αλατοπίπερο. Βάζετε τη μαγιονέζα σε μπολ με καπάκι και τη διατηρείτε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Tα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να έχουν όλα την ίδια θερμοκρασία, γι αυτό βγάλτε τα αβγά από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν, έτσι ώστε να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα, προσθέτετε το λάδι λίγο-λίγο, να ρέει σταθερά σχηματίζοντας ένα «κορδόνι».
Όταν η σάλτσα σας πήξει ρίχνετε και το χυμό λεμονιού ή το ξίδι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, στη μεσαία πάντα ταχύτητα.
Δοκιμάζετε τη γεύση της σάλτσας και αν χρειαστεί, ρίχνετε λίγο ακόμη λεμόνι ή αλατοπίπερο. Βάζετε τη μαγιονέζα σε μπολ με καπάκι και τη διατηρείτε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Tα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να έχουν όλα την ίδια θερμοκρασία, γι αυτό βγάλτε τα αβγά από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν, έτσι ώστε να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.