Ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο, εύκολο στην προετοιμασία του, είναι πάντα ευπρόσδεκτο.
για 4 άτομα
1 κιλό κολοκυθάκια
½ φλιτζάνι τσαγιού
αλεύρι
νερό
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα αλατίζετε και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για μισή ώρα περίπου.
Βάζετε το αλεύρι σε βαθύ μπολ και ρίχνετε νερό. Ανακατεύετε έτσι ώστε να φτιάξετε έναν αραιό χυλό. Προσθέτετε και το αλατοπίπερο.
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και βουτάτε ένα-ένα τα κομμάτια των κολοκυθιών στο χυλό, έτσι ώστε να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές.
Τηγανίζετε τα κολοκυθάκια σε μπόλικο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Βγάζετε τα κολοκυθάκια από το τηγάνι και τα βάζετε σε ένα μεγάλο πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να φύγει το πολύ λάδι τους.
Τα σερβίρετε ζεστά πασπαλισμένα με κάποιο τριμμένο αλμυρό τυρί ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος τηγανίσματος: 10-15 λεπτά
Για να γίνουν τα κολοκυθάκια σας ακόμη πιο αφράτα και με πιο πλούσια κρούστα, μπορείτε να προσθέσετε στο χυλό ½ κουταλάκι ξηρή μαγιά ή μπύρα.