4.11.23

Ομελέτα με πατάτες

Γρήγορη λύση για ένα εύκολο βραδινό, κυρίως των παιδιών, αλλά και καλός μεζές για μπύρα.

για 2 άτομα
4-5 αβγά
2 μικρές πατάτες
½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
2-3 κουταλιές γάλα
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες, σε λεπτές φέτες. Σπάτε τα αβγά σε βαθύ γυάλινο πιάτο ή μπολ και τα χτυπάτε καλά με τον αβγοδάρτη ή το μίξερ χειρός. Προσθέτετε το γάλα, τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί και στη συνέχεια ρίχνετε το τριμμένο τυρί και το αλατοπίπερο.

Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε φαρδύ τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνετε τις πατάτες. Τις τηγανίζετε ελαφρά, να πάρουν χρώμα και ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα των αβγών.

Ανακατεύετε στην αρχή με πιρούνι και στη συνέχεια ανασηκώνετε το τηγάνι και το κουνάτε δεξιά-αριστερά, έτσι ώστε το μίγμα των αβγών να απλωθεί καλά, πριν αρχίσει να σφίγγει.

Αφήνετε την ομελέτα να ψηθεί μέχρι να πάρει ωραίο χρυσόξανθο χρώμα από την κάτω πλευρά. Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε την ομελέτα σε μεγάλο πιάτο και την ξαναρίχνετε στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Μόλις η ομελέτα σας φουσκώσει και ψηθεί καλά, τη βγάζετε σε μεγάλο πιάτο. Τη γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη σερβίρετε αμέσως.

Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Μπορείτε να εμπλουτίσετε την ομελέτα σας, με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ζαμπόν ή μπέικον.