4.11.23

Κοτόπουλο με χυλοπίτες

Χορταστικό και με πλούσια γεύση, το κοτόπουλο με τις χυλοπίτες σίγουρα έχει μόνο φίλους!

για 6-8 άτομα
1 ½ - 2 κιλά κοτόπουλο (σε μερίδες)
500 γραμ. χυλοπίτες
1-2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)

Πλένετε το κοτόπουλο και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο, φροντίζοντας να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, ανακατεύετε για 1 λεπτό και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις χυλοπίτες.

Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο, το αδειάζετε μαζί με το ζωμό του σε πήλινο σκεύος, ρίχνετε τις χυλοπίτες και επιπλέον ζεστό νερό και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο.

Ψήνετε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κοτόπουλο και οι χυλοπίτες.

Σερβίρετε το φαγητό σε μερίδες και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυράκι ή με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30-40 λεπτά

Η συνταγή μπορεί κάλλιστα να εμπλουτιστεί και με λαχανικά όπως πιπεριές σε διάφορα χρώματα, καρότο κ. ά.