8.3.23

Κουνέλι με ελιές και δεντρολίβανο

Πιάτο ιδιαίτερης νοστιμιάς, με άρωμα δεντρολίβανου. Ιδανικό για να περιποιηθείτε τους φίλους.

για 6 άτομα
1 κουνέλι (1.250 γραμ. περίπου)
100 γραμ. ελιές (χωρίς κουκούτσι)
400 ml λευκό κρασί
500 ml ζωμό κοτόπουλου με οδηγίες που θα βρείτε εδώ
4 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
2 καυτερές πιπερίτσες (ψιλοκομμένες)
λίγο αλεύρι (για το πανάρισμα)
λάδι (για το τηγάνισμα)
αλάτι, πιπέρι

Σε κατσαρόλα με μεταλλικά χερούλια, ζεσταίνετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε για λίγα λεπτά το μισό δεντρολίβανο, τα σκόρδα και τις καυτερές πιπερίτσες. Μόλις αφήσουν το άρωμά τους, τα στραγγίζετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αλατοπιπερώνετε ελαφρά το κουνέλι. Το πανάρετε με το αλεύρι και το τηγανίζετε στο αρωματισμένο λάδι, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Το σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου (τόσο ώστε να σκεπαστεί το κουνέλι), τις ελιές, τα τηγανισμένα σκόρδα και τις πιπερίτσες, και όλο το δεντρολίβανο.

Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε το φαγητό στους 160 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά

Για πιο ελαφριά γεύση, μπορείτε να βράσετε πρώτα για λίγο τις ελιές και μετά να τις ξεπλύνετε με άφθονα κρύο νερό για να φύγει η πικρίλα τους.