Νόστιμο και χορταστικό φαγητό, που εάν συνοδευτεί με το τυρί της αρεσκείας σας, καλύπτει τις ανάγκες της διατροφής σας.
για 4 άτομα
500 γραμ. ζυμαρικά (κοχυλάκια)
400 γραμ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος)
1-2 κόκκινες πιπεριές (σε κύβους)
250 ml κρέμα γάλακτος
φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
2 κουτ. σούπας βούτυρο
παρμεζάνα (τριμμένη)
αλάτι
ροζ πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Πλένετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε κύβους. Το βράζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε.
Παράλληλα, βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους και τα σουρώνετε.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τα ζυμαρικά και το βασιλικό, ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια-δυο βράσεις.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε σε πιάτα. Πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά