10.3.23

Κεφτέδες με πουρέ πατάτας

Νόστιμο πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό σας τραπέζι, το αγαπούν πολύ και οι μικροί μας φίλοι.

για 4 άτομα
½ κιλό κιμά
4 κουτ. σούπας ρύζι (γλασέ)
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
2 αβγά
φρυγανιά (τριμμένη)
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Βάζετε σε βαθύ μπολ τον κιμά, 1 αβγό, το ρύζι, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε το μείγμα και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια σαν μπαλίτσες.

Σπάτε το δεύτερο αβγό σε βαθύ πιάτο και το χτυπάτε για λίγο με πιρούνι. Σε άλλο πιάτο, βάζετε το αλεύρι και την τριμμένη φρυγανιά.

Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια και, στη συνέχεια, τα βουτάτε πρώτα στο πιάτο με το χτυπημένο αβγό. Τέλος, τα κυλάτε στο πιάτο με την τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και τηγανίζετε τους κεφτέδες, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βγάζετε τα κεφτεδάκια με τρυπητή κουτάλα από το λάδι και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά μαζί με πουρέ πατάτας ή βρασμένο ρύζι με ανάμικτα λαχανικά.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά