Κεφτεδάκια, που με την ιδιαίτερη νοστιμιά τους, είναι ιδανικά για να εντυπωσιάσετε με κάτι ξεχωριστό!
για 4-6 άτομα
700 γραμ. κρεμμύδια
500 γραμ. γιαούρτι σακούλας
3 αβγά
λίγο ξίδι ή χυμό λεμονιού
¾ φλιτζ. τσαγιού λάδι ή βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
για τον κιμά
750 γραμ. κιμά
3 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένες)
1 μικρό κρεμμύδι
λίγο κύμινο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Ετοιμάζετε πρώτα τα κεφτεδάκια: αναμιγνύετε σε βαθύ μπολ τον κιμά μετα υπόλοιπα υλικά και πλάθετε το μείγμα σε μέτριους κεφτέδες.
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες ή φέτες. Τα ζεματάτε για λίγο σε αλατισμένο νερό που βράζει, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε ταψί. Προσθέτετε μισό φλιτζάνι περίπου από το βούτυρο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Τοποθετείτε τους κεφτέδες στο ταψί πάνω από τα κρεμμύδια. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνετε τους κεφτέδες. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για 30 περίπου λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού: αναμιγνύετε σε μπολ το γιαούρτι, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και το αλατοπίπερο. Τέλος ρίχνετε μερικές κουταλιές ξίδι ή χυμό λεμονιού, ανάλογα με τη γεύση σας.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε τους κεφτέδες με τη σάλτσα γιαουρτιού. Το ξαναβάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθούν καλά οι κεφτέδες και να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο, πασπαλισμένο εάν θέλετε, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά