15.3.23

Χοιρινό με πιπεριές και τυρί στο χαρτί

Οι γεύσεις του χοιρινού, των λαχανικών και του τυριού «τυλιγμένες» στο χαρτί, δένουν σε ένα υπέροχο αποτέλεσμα!

για 4 άτομα
1 κιλό χοιρινό μπούτι (χωρίς κόκαλο)
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
250 γραμ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα (σε κύβους)
αλάτι, πιπέρι
χαρτί και σπάγκο ψησίματος

για τη μαρινάδα
1 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
2 σκελίδες σκόρδο (σε ροδέλες)
1 κρεμμύδι (κομμένο)
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
λίγο θυμάρι

Κόβετε το κρέας σε μεγάλους κύβους και το βάζετε από το προηγούμενο βράδυ σε βαθύ μπολ με καπάκι, το πασπαλίζετε με το θυμάρι, προσθέτετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και ανακατεύετε. Περιχύνετε με το κρασί και το ελαιόλαδο, σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το κρέας στο ψυγείο, να μαριναριστεί όλο το βράδυ.

Την επομένη, στραγγίζετε το κρέας από τη μαρινάδα του και το μεταφέρετε μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι σε άλλο μπολ. Κόβετε τις πιπεριές σε κομμάτια και το τυρί σε κύβους. Τα ρίχνετε στο μπολ με το κρέας, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγη από τη μαρινάδα τους και ανακατεύετε.

Απλώνετε σε καθαρό πάγκο δύο μεγάλα τετράγωνα κομμάτια χαρτί ψησίματος και μοιράζετε το μείγμα με το κρέας στο κέντρο τους.

Τυλίγετε τα χαρτιά σαν πακέτα, τα δένετε με σπάγκο ψησίματος και τα τοποθετείτε σε ταψί ή λαμαρίνα. Ρίχνετε στο ταψί την υπόλοιπη μαρινάδα και ψήνετε τα πακέτα σε προθερμασμένο φούρνου για 2 ώρες στους 180 βαθμούς και για άλλη 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς.

Χρόνος αναμονής: 12 ώρες
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες