Μια συνταγή που απογειώνει τη γεύση της φτερούγας, του πιο ταπεινού μέρους του κοτόπουλου.
για 4 άτομα
12 φτερούγες κοτόπουλο
3-4 κουτ. σούπας μέλι
ξύσμα 1 λεμονιού
χυμό και ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
½ κουτ. γλυκού κάρυ
½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζετε τις φτερούγες, τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε. Αφαιρείτε με κοφτερό μαχαίρι το κομμάτι που υπάρχει στην άκρη τους και δεν έχει καθόλου ψαχνό. Στη συνέχεια, κόβετε την κλείδωση που ενώνει τα δύο υπόλοιπα κομμάτια της και χωρίζετε κάθε φτερούγα στα δύο.
Ανακατεύετε σε μπολ το μέλι με το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, το κάρυ, το σησαμέλαιο και αλατοπίπερο. Βάζετε τις φτερούγες στο μπολ και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα τουλάχιστον.
Στη συνέχεια, στραγγίζετε τις φτερούγες και τις ψήνετε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν.
Στα μεταξύ, αδειάζετε τη μαρινάδα σε κατσαρολάκι και τη βράζετε για 5-6 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το κορν φλάουρ αραιωμένο σε λίγο κρύο νερό και ανακατεύετε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
Βάζετε τις φτερούγες σε πιάτα, τις περιχύνετε με τη σάλτσα τους και σερβίρετε. Εάν θέλετε, τις συνοδεύετε με ρύζι ατμού.
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Χρόνος προετοιμασίας: 40-45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος : 20 λεπτά
Εάν πιάνουν τα χέρια σας και έχετε κάποια δεξιοτεχνία στην κουζίνα, μπορείτε να ετοιμάσετε τις φτερούγες ως εξής: να ξεκολλήσετε λίγο το κρέας από το κόκαλο και, με τα χέρια σας, να το γυρίζετε ανάποδα κλείνοντας ταν πέτσα μέσα και αφήνοντας το κόκαλο στην άκρα γυμνό να προεξέχει.