Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά για 6 μερίδες
4 μέτριες ντομάτες
2 μικρά αγγούρια
2 μελιτζάνες
6-8 ελιές
6-8 φιλέτα παστό κολιό ή σαρδέλα
200 γραμμάρια κοπανιστή
2 κρίθινα παξιμάδια
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρούς κύβους τη μελιτζάνα και την τηγανίζουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, την ψήνουμε λίγο στο φούρνο ραντισμένη με ελαιόλαδο.
Σπάμε σε ένα μπολ τα παξιμάδια και, αν θέλουμε, τα βρέχουμε με λίγο νερό. Κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες και τα αγγούρια και τα ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τους κύβους της μελιτζάνας, το ψάρι και τις ελιές.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και γαρνίρουμε με την κοπανιστή. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε την υπέροχη αυτή παραδοσιακή σαλάτα.