Τελευταία τα μάθαμε και στην Αθήνα, αλλά δεν είναι τα ίδια. Το αυθεντικό κοζανίτικο κιχί (στριφτή πίτα) δεν φτιάχνεται από σφολιάτα, αλλά από πολλές στρώσεις λεπτού φύλλου κρούστας, σαν αυτό που μπορείτε να αγοράσετε από τον κ. Θωμά Πίττα. Στο μαγαζί του στην Ολυμπίου Γεωργάκη 5, ο κ. Θωμάς απλώνει κάθε μέρα τα τελευταία 40 χρόνια πάνω στον πάγκο παραδοσιακό φύλλο κρούστας, κανταϊφιού και σφολιάτας στριφογυρνώντας από κάτω του σαν εκστασιασμένος δερβίσης…Από τους λίγους τελευταίους στο είδος (τηλ. 24610-22827).