Δροσερό και πολύ νόστιμο, ελαφρύ γλύκισμα, με σχετικά λίγες θερμίδες.
για 4-6 άτομα
6 μέτρια ώριμα ροδάκινα
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
χυμό 1 λεμονιού
για γαρνίρισμα
φυλλαράκια μέντας
1 ψιλοκομμένο ροδάκινο
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι. Αφήνετε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Καθαρίζετε τα ροδάκινα, αφαιρώντας τις φλούδες και τα κουκούτσια τους και τα ρίχνετε στο μπλέντερ. Τα χτυπάτε για λίγο, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν πουρές. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει.
Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή, μπορείτε να βάλετε το μείγμα στην κατάψυξη μια 1 ώρα μέσα σε μεταλλικό μπολ με καπάκι. Στη συνέχεια θα το βγάλετε και θα το ανακατέψετε καλά. Θα επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για άλλες δύο φορές τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει το σορμπέ σας.
Σερβίρετε το σορμπέ σε ποτήρια, γαρνίροντάς το με φυλλαράκια μέντας και ψιλοκομμένο ροδάκινο.
Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 6 ώρες
Για πιο έντονη γεύση και άρωμα, προσθέστε στα υλικά την ψίχα από το κουκούτσι 2-3 ροδάκινων, βάζοντάς την να βράσει μαζί με το σιρόπι, αφού την κοπανήσετε.
Με την ίδια συνταγή μπορείτε να φτιάξετε και σορμπέ με νεκταρίνια.