28.6.23

Σοκολατάκια με αμύγδαλο

Πεντανόστιμα σοκολατάκια που ετοιμάζονται πανεύκολα και γίνονται ανάρπαστα. Λόγω του ακανόνιστου σχήματος που έχουν, είναι γνωστά και σαν «ανώμαλα» ή «βραχάκια».

για 50-60 κομμάτια
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
500-550 γραμ. αμυγδαλόψιχα
4 κουτ. σούπας βούτυρο ή καλής ποιότητας σπορέλαιο

Βάζετε την αμυγδαλόψιχα (είτε ξεφλουδισμένη είτε όχι) σε λαμαρίνα ή ταψί και την αφήνετε σε μέτριο φούρνο να καβουρδιστεί. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

Σπάτε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και τη λιώνετε σε σκεύος μπεν μαρί. Την κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το βούτυρο ή το σπορέλαιο. Ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε λίγα-λίγα τα αμύγδαλα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε για να τυλιχτούν καλά με τη σοκολάτα. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε από το μείγμα και τις τοποθετείτε πάνω σε λαδόχαρτο, χωρίς να τους δίνετε συγκεκριμένο σχήμα.

Αφήνετε τα σοκολατάκια να κρυώσουν καλά και να σφίξει η σοκολάτα. Στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε φοντανιέρα, σκέτα ή τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο.

Χρόνος προετοιμασίας: 35-40 λεπτά

Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε την αμυγδαλόψιχα με φουντούκια ή καρύδια.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε καραμελωμένη αμυγδαλόψιχα (πραλίνα) ή άλλους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.