Πρωτότυπα και νηστίσιμα τα γλυκάκια καρότου, θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα με την ιδιαίτερη γεύση τους αλλά και με την ευκολία με την οποία θα τα ετοιμάσετε.
για 30-40 κομμάτια
1 κιλό καρότα (τριμμένα)
400 γραμ. ζάχαρη
ξύσμα 3 πορτοκαλιών
200-250 γραμ. ινδική καρύδα (τριμμένη)
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με διπλό πάτο σε σιγανή φωτιά. Ρίχνετε μέσα τα τριμμένα καρότα, τη ζάχαρη και το ξύσμα των πορτοκαλιών.
Ανακατεύετε συνεχώς τα υλικά με ξύλινη κουτάλα. H ζάχαρη σιγά-σιγά θα λιώνει και τα καρότα και το ξύσμα των πορτοκαλιών θα βγάλουν τα υγρά τους. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Τέλος προσθέτετε την ινδική καρύδα (κρατάτε λίγη για το πασπάλισμα), ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Μόλις το μείγμα κρυώσει πολύ καλά, τόσο ώστε να ανέχεστε τη θερμοκρασία του στα χέρια σας, παίρνετε μικρές ποσότητες και πλάθετε σε μπαλίτσες.
Τοποθετείτε τα γλυκάκια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, σκέτα ή σε τρουφόχαρτα. Τα πασπαλίζετε με την τριμμένη καρύδα που κρατήσατε και σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά
Διατηρούνται μερικές μέρες, εκτός ψυγείου, σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη για να μην ξεραθούν.