26.6.23

Σαντιγί κρέμα

Είναι η πιο πολυχρησιμοποιημένη κρέμα! 'Εχει την ιδιότητα να δίνει όγκο, σταθερότητα αλλά και απίθανη γεύση γι’ αυτό και οι εφαρμογές της είναι αμέτρητες.

για 1 δόση
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
150-200 γραμ. ζάχαρη άχνη (ανάλογα με τη γεύση σας)
1-2 βανίλιες

Αφήνετε την κρέμα γάλακτος, αλλά και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε για να τη χτυπήσετε (το μπολ καθώς και το σύρμα), για αρκετές ώρες στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος στο μπολ και τη χτυπάτε δυνατά, με το σύρμα που χτυπάτε τα αβγά ή με το μίξερ χειρός.

Μόλις n κρέμα αρχίσει να «αφρατεύει» προσθέτετε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να διογκωθεί η κρέμα. Θα καταλάβετε ότι n σαντιγί είναι έτοιμη όταν έχει διπλασιαστεί περίπου σε όγκο, είναι λεία, το χρώμα της είναι λαμπερό και έχει αποκτήσει σταθερότητα. Όταν σηκώνετε το σύρμα θα πρέπει να δημιουργούνται κορυφές.

Εάν πρόκειται να διακοσμήσετε κάποιο γλυκό, βάλτε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο ή οδοντωτό κορνέ, ανάλογα μετα σχέδια που θέλετε να φτιάξετε.

Εάν τη σερβίρετε σκέτη μπορείτε να τη γαρνίρετε με φρούτα, κάποιο ξηρό καρπό, μπισκότα σαβουαγιάρ, τριμμένη κουβερτούρα κ.ο.κ.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά