για 6 άτομα
6 φέτες ψάρι (μπακαλιάρο ή γαλέο)
1-2 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
80 γραμ. φιλέτα αντσούγιας
60 γραμ. κάπαρη (στραγγισμένη από βάζο )
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
αλεύρι
Πλένετε τις φέτες του ψαριού, τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τις αλατοπιπερώνετε. (Προσοχή: μη ρίξετε πολύ αλάτι, γιατί οι αντσούγιες που θα προσθέσετε είναι αλμυρές).
Αλευρώνετε το ψάρι και ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι. Τηγανίζετε τις φέτες του ψαριού για 6-7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, προσθέτετε στο τηγάνι τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την κάπαρη και το μαϊντανό. Τα ψήνετε όλα μαζί για 4-5 λεπτά ακόμη και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό, αφού μοιράσετε το ψάρι σε μερίδες μαζί με τη σάλτσα του και προσθέτετε τις αντσούγιες. Εάν θέλετε γαρνίρετε με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:15-20 λεπτά
Θα μπορούσατε να αρωματίσετε το φαγητό σας και με κάποια άλλα φρέσκα μυρωδικά εκτός από μαϊντανό, όπως βασιλικό ή ρίγανη.
30.6.23
Ψάρι με ντομάτα και αντσούγιες
Καλή συνταγή για έντονη γεύση, που ενδείκνυται και για κατεψυγμένα ψάρια.