28.6.23

Ρυζόγαλο

Μια κλασική γλυκιά κρέμα, εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της, είναι πάντα καλοδεχούμενη από μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να αρωματίσετε το ρυζόγαλο με λίγη βανίλια ή μαστίχα Χίου κοπανισμένη, που θα προσθέσετε στο γάλα μαζί με τη ζάχαρη την ώρα που βράζει.

για 10 άτομα
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι (γλασέ)
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
8 φλιτζ. τσαγιού γάλα (φρέσκο)
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
½ κουταλάκι αλάτι
κανέλα σκόνη (για το πασπάλισμα)

Διαλύετε το κορν φλάουρ σε ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα και το αφήνετε στην άκρη. Πλένετε το ρύζι και το αφήνετε να στραγγίσει. Βάζετε το νερό με το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνετε να πάρει βράση. Ρίχνετε το ρύζι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε, μέχρι να «φουσκώσει» το ρύζι και να απορροφήσει όλο το νερό.

Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνετε σε σιγανή φωτιά να βράσει. Προσθέτετε το ρύζι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Στη συνέχεια, ρίχνετε το διαλυμένο κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε διαρκώς, μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζετε το ρυζόγαλο σε βαθύ γυάλινο σκεύος ή το μοιράζετε σε ατομικά μπολ. Πασπαλίζετε με κανέλα και το αφήνετε να κρυώσει. Σκεπάζετε τα μπολάκια με πλαστική μεμβράνη και τα τοποθετείτε στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρετε το γλυκό.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:40-45 λεπτά

Προσέξτε να μην παραβράσετε το ρύζι. Έχετε υπόψη σας ότι θα συνεχίσει να μαλακώνει και αφού το αποσύρετε από τη φωτιά.