Ένα γλύκισμα, πραγματικά της τελευταίας στιγμής! Όχι μόνο δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί, αλλά γίνεται και με υλικά, που υπάρχουν, σχεδόν πάντα, σε κάθε σπίτι.
για 6 κομμάτια
6 μέτρια μήλα
½ φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα (χοντροκομμένα)
½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες (ξανθές)
κανέλα σε σκόνη
¾ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
6 κουτ. γλυκού ζάχαρη
50 γραμ. φυτική μαργαρίνη (λιωμένη)
Πλένετε τα μήλα και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ακόμη καλύτερα το ειδικό εργαλείο. Με κοφτερό μαχαιράκι, μεγαλώνετε την τρύπα, προσέχοντας να μη φτάσετε στην άλλη πλευρά.
Αναμιγνύετε την καρυδόψιχα, τις σταφίδες, την κανέλα, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και γεμίζετε με το μείγμα τα μήλα. Τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό ταψί και τα περιχύνετε με το κονιάκ.
Σκεπάζετε τα μήλα με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε, για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε λίγο ακόμη, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα σερβίρετε ζεστά, αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά
Μπορείτε αντί για ζάχαρη, να «γλυκάνετε» τα μήλα σας με μαρμελάδα από κάποιο φρούτο όπως ροδάκινο, βερίκοκο, πορτοκάλι.
Μπορείτε επίσης, να αντικαταστήσετε την καρυδόψιχα, με ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα.