27.6.23

Παγωτό φράουλα

Αγαπημένο παγωτό με αξεπέραστη γεύση. Απολαύστε το όταν θέλετε κάτι γλυκό, δροσιστικό και ελαφρύ.

για 6 άτομα
500 m1 γάλα φρέσκο
ξύσμα 1 λεμονιού
1/2 κιλό φράουλες φρέσκιες και ώριμες
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
4 κρόκους αβγών
300 γραμ. ζάχαρη

Καλοπλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε το κοτσάνι τους και τις ρίχνετε στο μπλέντερ. Αφού τις πολτοποιήσετε, τις περνάτε από ψιλό σουρωτήρι ή ακόμη καλύτερα από τουλπάνι.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και την αναμιγνύετε με τις πολτοποιημένες και στραγγισμένες φράουλες. Βράζετε το γάλα με το ξύσμα του λεμονιού (αφαιρείτε το ξύσμα στο τέλος).

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη. Ρίχνετε το μείγμα σε κατσαρόλα και προσθέτετε το καυτό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Αφήνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά να «δέσει», ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μην πάρει βράση.

Αδειάζετε το μείγμα του γάλακτος σε άλλο σκεύος και το αφήνετε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με τις φράουλες και τη σαντιγί, ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή.

Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το τοποθετείτε στην κατάψυξη. Μετά από μισή ώρα το βγάζετε και το χτυπάτε στο μίξερ. Κάνετε το ίδιο τουλάχιστον άλλες 2 φορές και μετά το αφήνετε να παγώσει καλά.

Σερβίρετε το παγωτό με φρέσκιες φράουλες, σιρόπι φράουλας, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο:8 ώρες