Στη δυτική ακτογραμμή των Παξών με σκάφος: Η δυτική ακτή των Παξών έχει πρόσβαση με τα καραβάκια που ξεκινούν από τον Γάιο ή τον Λογγό, και με δικό σας σκάφος. Είναι άγρια, γεμάτη γκρεμούς και σπηλιές και τα τοπία μένουν αξέχαστα. Εκτός των άλλων, υπάρχει ένα ταχύπλοο με γυάλινα φινιστρίνια στον πυθμένα (glass bottom), το Ποσειδών express, που δίνει τη δυνατότητα να δείτε ένα πρόσφατο ναυάγιο, στον Κάβο του Χοίρου. Στον όρμο Αχάι, που είναι προστατευμένος από τους βοριάδες, υπάρχουν μοναχικές παραλίες και εντυπωσιακές σπηλιές που τις λένε γράβες.
Ο Ορθόλιθος, ένας πελώριος βράχος σε σχήμα μενίρ, είναι καρφωμένος όρθιος στη θάλασσα. Το Γαλάζιο είναι από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού, με καταγάλανα νερά και πίσω της γκρεμό δεκάδων μέτρων που δεν επιτρέπει την πρόσβασή από την στεριά. Είναι ιδανική για απομόνωση, αλλά επηρεάζεται από τους ανέμους. Στον Ερημίτη, την εντυπωσιακή παραλία που δημιουργήθηκε το 2008 μετά από μια κατολίσθηση, αξίζει να μείνετε ως αργά γιατί το ηλιοβασίλεμα είναι συγκλονιστικό. Η τεράστια πέτρινη αψίδα του Τρυπητού που στέκει πάνω από την θάλασσα αποτελεί ένα θαύμα της φύσης.
Περπάτημα: Οι Παξοί έχουν αρκετά μικρά μονοπάτια, ωστόσο σήμανση δεν υπάρχει. Οι δημοφιλέστερες πεζοπορικές διαδρομές είναι: Τρανακάτικα-Τρυπητός (20’), Ζενεμπισάτικα-Βελιανιτάτικα-Φαναριωτάτικα-Γαλάζιο (30’) και Όστριες-Στέρνες (30’).
Το κρασί και οι αμπελώνες των Αντίπαξων: Ο μύθος λέει ότι ο θεός Ποσειδώνας δημιούργησε στην Αντίπαξο αμπελώνες, για να προσφέρει στην αγαπημένη του Αμφιτρίτη το αντιπαξιώτικο «μαύρο» κρασί. Θεωρείται ότι η αμπελοκαλλιέργεια στο νησάκι ξεκίνησε επί Ρωμαιοκρατίας, συνεχίστηκε την περίοδο της ενετικής κυριαρχίας και στις αρχές του 18ου αιώνα την συνέχισαν οι Γάλλοι. Η ιδιαιτερότητά του αμπελώνα είναι πως η ίδια ποικιλία ξερικού σταφυλιού δίνει διαφορετικό κρασί από περιοχή σε περιοχή. Σήμερα, υπάρχουν οριοθετημένοι μικροί αμπελώνες στην Αντίπαξο τους οποίους οι κάτοικοι καλλιεργούν κυρίως για να βγάλουν το κρασί της οικογένειας.
Η παραγωγή γίνεται στα παραδοσιακά πατητήρια. Το κρασί είναι «μαύρο» και το λένε έτσι γιατί είναι πηχτό. Το αντιπαξιώτικο κρασί είναι σπάνιο και θα είστε τυχεροί αν το βρείτε σε ταβέρνες. Οι παραγωγοί εμφιαλώνουν μικρές ποσότητες και τις πουλούν απευθείας στους καταναλωτές. Μπορείτε να αγοράσετε επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα από το Paxos Wines στη Λάκκα, ή να παραγγείλετε για να σας τα φέρουν στο κατάλυμά σας.
Το Φεστιβάλ Παξών: Είναι φεστιβάλ κλασικής και σύγχρονης μουσικής, με συμμετοχή επώνυμων καλλιτεχνών. Παράλληλα, οργανώνονται εκθέσεις τέχνης, διαλέξεις, εργαστήρια τέχνης και μουσικής και πολιτιστικοί περίπατοι. Διοργανώνεται από το 1986, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Εμπνευστής του ήταν ο αείμνηστος Άγγλος μουσικός John Gough, ο οποίος, μάλιστα, δημιούργησε τον οργανισμό «Paxos Festival Trust».
Γεύσεις: Αξίζει να αγοράσετε ντόπιο μέλι και λάδι, γλυκά του κουταλιού, τσιτσιμπίρα (αφρώδες αναψυκτικό από λεμόνι, ζάχαρη και τζίντζερ) και τεντούρα (λικέρ γαρύφαλλο).