14.6.23

Κουνέλι με φρέσκα κρεμμυδάκια

Το κουνέλι, μαγειρεμένο με φρέσκα κρεμμυδάκια, ανταγωνίζεται το στιφάδο στη νοστιμιά, αλλά κερδίζει με την πρωτοτυπία του!

για 4-6 άτομα
1 κουνέλι (1- ½ κιλό)
4 φέτες μπέικον (ψιλοκομ.)
100 γραμ. ψίχα (από μπαγιάτικο ψωμί)
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
2-3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο κ.α.)
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
1-2 κουτ. σούπας μουστάρδα
3-4 κουτ. σούπας γάλα
2-3 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Κόβετε το κουνέλι σε μερίδες, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το αλείφετε με τη μουστάρδα.

Αναμιγνύετε σε μπολ τα μυρωδικά, το ψωμί θρυμματισμένο, το μισό ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικον, το γάλα, μερικά ψιλοκομμένα πράσινα φύλλα από τα κρεμμύδια και την παρμεζάνα. Περιχύνετε με αυτό το μίγμα το κρέας και το βάζετε σε ταψί ή γάστρα, αλειμμένη με ελαιόλαδο.

Καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμυδάκια, μαζί με τα πράσινα φυλλαράκια τους, σε ροδέλες. Τα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο, τα σβήνετε με το κρασί και τα προσθέτετε όλα μαζί στη γάστρα, πασπαλισμένα με το υπόλοιπο ξύσμα κα λίγο αλατοπίπερο.

Βάζετε το σκεύος, σκεπασμένο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε το φαγητό για 45-50 λεπτά, φροντίζοντας να το περιχύνετε συχνά με τους ζωμούς του.

Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό σε μεγάλα πιάτα, πασπαλισμένο (εάν θέλετε) με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά