Ανάλαφρα και ιδιαίτερα γλυκάκια, οι μπεζέδες προσφέρονται συχνά στους καλεσμένους σε γάμους ή βαφτίσια μαζί με τις μπομπονιέρες.
για 45-50 κομμάτια
6 ασπράδια αβγών
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
βανίλια
250 γραμ. σαντιγί
Ρίχνετε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πετύχετε μια σφιχτή μαρέγκα. Καθώς χτυπάτε τα ασπράδια προσθέτετε το χυμό λεμονιού και λίγη-λίγη τη ζάχαρη άχνη.
Στρώνετε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζετε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό κορνέ και την κόβετε σε στρογγυλά ή μακρόστενα κομμάτια, επάνω στη λαμαρίνα.
Βάζετε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τις μαρέγκες σε χαμηλή θερμοκρασία, στους 90-100 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Προσέξτε να μην πάρουν χρώμα, αλλά να παραμείνουν άσπρες.
Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα τις μαρέγκες για να στεγνώσουν.
Βάζετε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ετοιμάζετε τους μπεζέδες σας, ενώνοντας τις μαρέγκες ανά δύο με τη σαντιγί ανάμεσα.
Εάν δεν τους σερβίρετε αμέσως τους αφήνετε στο ψυγείο.
Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Εάν το προτιμάτε, μπορείτε να παραλείψετε τη σαντιγί και να φτιάξετε τους μπεζέδες σας ενώνοντας τις μαρέγκες με μαρμελάδα.