27.7.23

Μους σοκολάτας

Λαχταριστό γλυκάκι με ανάλαφρη γεύση, πολύ αγαπητό στους αμετανόητους λάτρεις της σοκολάτας!

για 6 άτομα
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
500 ml γάλα
4 κουταλιές. σούπας ζάχαρη
4 κρόκους αβγών
5 ασπράδια αβγών

Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και τη βάζετε σε σκεύος μπεν μαρί μαζί με το γάλα. Ανακατεύετε διαρκώς με σπάτουλα, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο.

Βάζετε τους κρόκους σε βαθύ γυάλινο μπολ ή πιάτο και τους χτυπάτε ελαφρά. Τους ρίχνετε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας, ανακατεύοντας συνεχώς, με γρήγορες κινήσεις. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την αναμιγνύετε λίγη-λίγη με το μείγμα της σοκολάτας. Εδώ οι κινήσεις σας πρέπει να είναι απαλές.

Αδειάζετε τη μους σε ποτήρια ή ατομικά μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον, πριν τη σερβίρετε.

Εάν θέλετε, διακοσμείτε τη μους με ροζέτες σαντιγί, διάφορα φρούτα ή τριμμένη σοκολάτα.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 3-4 ώρες

Οι κρόκοι προστίθενται μόνο σε κρύο μείγμα και χρειάζονται ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις, αλλιώς θα «ψηθούν».

Η μαρέγκα ανακατεύεται με πλαστική σπάτουλα και απαλές κυκλικές κινήσεις, για να μην «κόψει».