10.7.23

Τηγανίτες με μήλα

Εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρες, είναι μια υγιεινή γλυκιά λιχουδιά ακόμη και για τα παιδιά!

για 6 άτομα
6 μεγάλα μήλα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
4 κουτ. σούπας νερό (χλιαρό)
1 ποτήρι μπράντι ή κονιάκ
7-8 κουτ. σούπας αλεύρι
8-10 κουτ. σούπας νερό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ασπράδι αβγού (χτυπημένο)
σπορέλαιο καλής ποιότητας (για το τηγάνισμα)

για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη
κανέλα (σκόνη)

Πλένετε τα μήλα, τα καθαρίζετε αφαιρώντας με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια τους και εάν θέλετε αφαιρείτε και τις φλούδες τους. Στη συνέχεια, τα κόβετε σε μέτριες ροδέλες.

Βάζετε σε ένα μπολ το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτετε το ποτό. Βάζετε στο μείγμα τα μήλα και τα αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον να αρωματιστούν.

Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το νερό και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το χτυπημένο ασπράδι και ανακατεύετε (εάν θέλετε μπορείτε να αραιώσετε το χυλό με λίγο ακόμη νεράκι).

Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το σπορέλαιο, στραγγίζετε τα μήλα από τη μαρινάδα τους και τα βουτάτε στο χυλό. Τα τηγανίζετε στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Βγάζετε τις τηγανίτες και τις τοποθετείτε σε πιατέλα. Τις πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και τις σερβίρετε αμέσως, γιατί τρώγονται ζεστές.

Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος τηγανίσματος: 15 λεπτά

Εναλλακτικά μπορείτε να περιχύσετε τις τηγανίτες σας με μέλι, κανέλα και ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και τηγανίτες με ροδάκινα.