10.7.23

Χελιδονοφωλιές

Λαχταριστές, γλυκιές απολαύσεις, οι σπιτικές χελιδονοφωλιές περιχυμένες με μπόλικο μέλι, θα κλέψουν την παράσταση!

για 6 άτομα
250 γραμ. αλεύρι
2 αβγά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
λάδι (για το τηγάνισμα)
100 γραμ. μέλι
100 γραμ. καρυδόψιχα (τριμμένη)

Κοσκινίζετε το αλεύρι σε λεκανίτσα προσθέτετε τα αβγά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά. Ζυμώνετε μέχρι να πετύχετε μια ζύμη σφιχτή αλλά ελαστική, που θα μπορείτε να ανοίξετε σε φύλλο.

Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβετε το φύλλο σε λεπτές λωρίδες χρησιμοποιώντας την ειδική ροδελίτσα των ζυμαρικών.

Παίρνετε 2 ή 3 από αυτές τις λωρίδες και τις τυλίγετε, σχηματίζοντας στην παλάμη του χεριού σας ένα σπιράλ κύκλο, που θα τον πιέσετε με τον αντίχειρα στο κέντρο για να του δώσετε το σχήμα φωλιάς.

Βάζετε αυτή τη φωλιά σ' ένα σουρωτήρι τσαγιού. Γεμίζετε ένα κατσαρολάκι με λάδι και, όταν βράσει, βυθίζετε μέσα το σουρωτήρι με τη φωλιά. Μόλις ροδίσει, τη στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζετε το ίδιο με τις υπόλοιπες λωρίδες, ώσπου να τελειώσουν όλες.

Τοποθετείτε τις χελιδονοφωλιές σε πιάτο ή σε πιατέλα, τις περιχύνετε με το μέλι και γαρνίρετε με την τριμμένη καρυδόψιχα.

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Διατηρούνται 2-3 μέρες εκτός ψυγείου σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη. Εάν θέλετε να γίνουν πιο αφράτες οι χελιδονοφωλιές σας, μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη λίγο μπέικιν πάουντερ.