7.7.23

Τρουφάκια με καρύδια

Νοστιμότατα γλυκάκια, που πάντοτε γίνονται ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους, ιδιαίτερα όταν είναι σπιτικά.

για 25-30 κομμάτια
250 γραμ. μπισκότα (πτι-μπερ ή Μιράντα )
2 κουτ. σούπας κονιάκ
125 γραμ. κουβερτούρα
150 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
200 γραμ. ξύσμα ή τρούφα σοκολάτας

Βάζετε τα μπισκότα μαζί με το κονιάκ στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σαν σκόνη.

Βάζετε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο, μέσα σε κατσαρολάκι. Βάζετε ένα μεγαλύτερο κατσαρολάκι με νερό στη φωτιά και τοποθετείτε μέσα αυτό με τη σοκολάτα και το βούτυρο (μπεν μαρί). Αφήνετε το μείγμα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε τα τριμμένα μπισκότα, τη ζάχαρη άχνη και την καρυδόψιχα.

Ανακατεύετε καλά το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παίρνετε μικρές ποσότητες και πλάθετε μικρά μπαλάκια.

Απλώνετε το ξύσμα ή την τρούφα της σοκολάτας σε ρηχό πιάτο και κυλάτε τα σοκολατένια μπαλάκια πάνω τους, ώστε να κολλήσει σε όλη την επιφάνειά τους.

Τοποθετείτε τα τρουφάκια σε τρουφόχαρτα ή κατευθείαν σε πιατέλα και τα αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν για 2 ώρες περίπου πριν τα σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 2 ώρες

Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε την καρυδόψιχα με αμύγδαλα και το κονιάκ με κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας.