Πρωτότυπη πίτα, που περιέχει μία αλμυρόγλυκη γέμιση με κίτρινα τυριά αλλά και λαχανικά, όπως κρεμμύδι, μανιτάρια και πιπεριά. Ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ, για κάθε ώρα της ημέρας.
6-8 άτομα
1 φύλλο ζύμη σφολιάτας (φρέσκια ή κατεψυγμένη)
1 μεγάλο κρεμμύδι
100 γραμ. μανιτάρια
100 γραμ. κίτρινο τυρί
50 γραμ. γραβιέρα (πικάντικη)
1 πιπεριά Φλωρίνης (κόκκινη)
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
1 αβγό (για άλειμμα)
Βγάζετε τη ζύμη σφολιάτας από την κατάψυξη και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για να ξεπαγώσει (εάν η σφολιάτα είναι φρέσκια, θα παραλείψετε αυτή τη διαδικασία).
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τα υλικά που θα χρειαστείτε: τρίβετε το κρεμμύδι και τα τυριά, ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και τεμαχίζετε την πιπεριά.
Βάζετε το βούτυρο σ' ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά και μόλις κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά και πάρουν χρώμα, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, την πιπεριά, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε το μίγμα και το αφήνετε να κρυώσει.
Αλευρώνετε την επιφάνεια εργασίας και ξετυλίγετε πάνω σε αυτήν το φύλλο σφολιάτας. Στρώνετε πάνω στο φύλλο τη γέμιση και τυλίγετε πάλι το φύλλο σε ρολό. Χτυπάτε το αβγό και αλείφετε με αυτό την επιφάνεια του ρολού. Το τοποθετείτε σε ταψί βουτυρωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Το αφήνετε να ψηθεί για ½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Αν θέλετε μια πιο τραγανή και νόστιμη κρούστα, πριν φουρνίσετε το ρολό πασπαλίστε την επιφάνειά του με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Το στρούντελ με τυρί, τρώγεται το ίδιο ευχάριστα, ζεστό αλλά και κρύο.