Ιδιαίτερη τάρτα, με πλούσια γεύση, ιδανική για ένα γιορτινό μπουφέ ή ένα επίσημο τραπέζι.
για 6-8 άτομα
ζύμη για αλμυρή τάρτα
300 γραμ. κοτόπουλο φιλέτο (στήθος ή μπούτι)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
2-3 μέτρια κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 αβγά (ελαφρά χτυπημένα)
150 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμ. τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα, ρεγκάτο κ.ά)
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Πλένετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια. Καθαρίζετε και πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε ροδέλες ή κυβάκια. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνετε το κοτόπουλο. Το τσιγαρίζετε μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κολοκυθάκια μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το μίγμα στο τσιγαρισμένο κοτόπουλο. Ανακατεύετε και προσθέτετε τα αβγά, το τριμμένο τυρί, το μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος.
Απλώνετε τη ζύμη για τάρτα με οδηγίες που θα βρείτε εδώ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα τάρτας, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα (κόβετε το φύλλο που περισσεύει και το γυρίζετε προς τα μέσα). Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι και αδειάζετε στη φόρμα τη γέμιση που ετοιμάσατε με το κοτόπουλο.
Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά η γέμιση και η ζύμη. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο περιμένετε 5-7 λεπτά και τη μεταφέρετε σε πιατέλα. Την κόβετε σε 6 ή σε 8 κομμάτια και σερβίρετε. Απολαύστε την χλιαρή αλλά και κρύα.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά