Πολύ πρωτότυπο και νόστιμο, δροσερό ορεκτικό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας!
για 5-6 άτομα
20-25 ντοματίνια τσέρι
500 γραμ. ανθότυρο (ή μαλακή ανάλατη μυζήθρα)
φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο (ψιλοκομμένο)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένετε πολύ καλά τα ντοματίνια και τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Με μαχαίρι (για τις λεπτοδουλειές), κόβετε μια φέτα σαν καπάκι από την μια πλευρά τους, έτσι όπως κάνετε όταν φτιάχνετε γεμιστά. Με μικρό κουταλάκι, (του εσπρέσο είναι ιδανικό), αδειάζετε προσεκτικά την ψίχα τους.
Μετά, τα αλατίζετε και τα αφήνετε ανάποδα σε πιάτο, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τη γέμιση: βάζετε το τυρί σε βαθύ μπολ και το τρίβετε με πιρούνι. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο βασιλικό ή το δυόσμο και αλατοπιπερώνετε δοκιμάζοντας.
Γεμίζετε ένα-ένα τα ντοματίνια με το μίγμα του τυριού, χρησιμοποιώντας το κουτάλι με το οποίο τα αδειάσατε.
Τα σερβίρετε αμέσως και, αν θέλετε, τα περιχύνετε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Για να «κάθονται» καλά στο πιάτο που θα τα σερβίρετε, πριν τα γεμίσετε, κόβετε ένα μικρό κομμάτι από τον πάτο τους ώστε να ισιώσουν.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά