Νόστιμος και υγιεινός ζωμός που αντικαθιστώντας το νερό, απογειώνει τις γεύσεις!
για 1 δόση
½ κιλό καρότα
½ κιλό κρεμμύδια
4-5 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 λίτρα νερό
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κλαδάκι θυμάρι
2-3 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια.
Ρίχνετε το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε στο νερό όλα μαζί τα υλικά.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το ζωμό να σιγοβράσει για 35-40 λεπτά.
Στραγγίζετε το ζωμό και τον αφήνετε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια, εάν δεν τον χρησιμοποιήσετε αμέσως, τον βάζετε στο ψυγείο για μερικές μέρες ή στην κατάψυξη.
Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Για τη δική σας ευκολία μπορείτε, αφού κρυώσει καλά ο ζωμός σας, να τον βάλετε σε ειδικά πλαστικά σακουλάκια ή σε παγοθήκες και να τον καταψύξετε.
Μην ξεχάσετε να προσθέσετε μια ετικέτα με την ημερομηνία που τους φτιάξατε, για να μην την ξεχάσετε αργότερα.