Ελαφρύ, πρωτότυπο γλύκισμα που ετοιμάζεται εύκολα ακόμη και όταν δεν το έχετε προγραμματίσει, αφού τα απλά υλικά του, σίγουρα υπάρχουν στην κουζίνα σας.
για 8 άτομα
4 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ
1 μπαστουνάκι κανέλας
½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 κρόκους αβγών
2 κουτ. σούπας βούτυρο
4 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ
1 μπαστουνάκι κανέλας
½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 κρόκους αβγών
2 κουτ. σούπας βούτυρο
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με την κανέλα πάνω σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς, αφαιρείτε το μπαστουνάκι της κανέλας, προσθέτετε το ρύζι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας διαρκώς με σπάτουλα για να μη σας κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Στη συνέχεια. προσθέτετε τις σταφίδες και τη ζάχαρη. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει.
Χτυπάτε τους κρόκους με πιρούνι και τους ρίχνετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε και το βούτυρο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βάζετε το μείγμα σε πυρίμαχο πιάτο του ογκρατέν ή σε μεταλλικές φορμίτσες για καραμελέ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 5-10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα το γλυκό σας.
Σερβίρετε το γλυκό με σιρόπι καραμέλας ή με μια σάλτσα από κάποιο φρούτο όπως βερίκοκο, πορτοκάλι κ.ο.κ.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Εναλλακτικά αντί για κανέλα μπορείτε να αρωματίσετε την πουτίγκα σας με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.