Γιορτινό φαγητό, καλή ιδέα για μια εξαιρετική περίσταση, είναι ωστόσο ιδανική επιλογή και για το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής.
για 6 άτομα
1 ½ κιλό αρνάκι μπούτι (σε μερίδες)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 κιλό γιαούρτι σακούλας
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη, θυμάρι
χαρτί ψησίματος
Πλένετε το κρέας και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του αρνιού. Τα αφήνετε να ζεματιστούν για 10 λεπτά περίπου.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνετε στο γιαούρτι τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μαζί με το λάδι τους και προσθέτετε τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το θυμάρι και τη ρίγανη. Ανακατεύετε καλά το μίγμα, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση του εάν χρειαστεί.
Απλώνετε ένα μεγάλο χαρτί κατάλληλο για το φούρνο, στον πάγκο της κουζίνας σας. Βάζετε τη μισή ποσότητα της σάλτσας του γιαουρτιού στο χαρτί και από πάνω μοιράζετε το κρέας. Σκεπάζετε με την υπόλοιπη σάλτσα και τυλίγετε το χαρτί σε πακέτο.
Τοποθετείτε το πακέτο σε λαδωμένο ταψί ή λαμαρίνα και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου. Σερβίρετε το κρέας σε πιατέλα, αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο μαζί με το χαρτί. Το ανοίγετε με ψαλίδι και μοιράζετε σε μερίδες.
Χρόνος προετοιμασίας: 35-40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:1 ½ ώρα
Για μια διαφορετική παρουσίαση, μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να φτιάξετε 6 ατομικά πακετάκια και να τα σερβίρετε σε μερίδες.