Δροσερό και ελαφρύ γλύκισμα, είναι σίγουρα ακαταμάχητο!
για φόρμα τάρτας 28 εκ.
1 δόση ζύμη για γλυκιά τάρτα
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
300 γραμ. φράουλες
2-3 φύλλα ζελατίνας
1 δόση ζύμη για γλυκιά τάρτα
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
300 γραμ. φράουλες
2-3 φύλλα ζελατίνας
Ετοιμάζετε τη ζύμη τάρτας ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ Την απλώνετε στη βουτυρωμένη φόρμα και την ψήνετε για 15-20 λεπτά. Ταυτόχρονα ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, και την αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ, μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί και την αφήνετε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Πλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε το πράσινο «καπελάκι» τους, τις σκουπίζετε καλά με χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε λεπτές φέτες.
Μόλις κρυώσει n κρέμα ζαχαροπλαστικής, την αναμιγνύετε με τη σαντιγί. Απλώνετε τις δύο κρέμες επάνω στην ψημένη ζύμη και ισιώνετε την επιφάνειά τους με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Τοποθετείτε τις φράουλες περιμετρικά σε όλη την επιφάνεια της τάρτας πάνω από τις κρέμες, ξεκινώντας από το κέντρο.
Λιώνετε τις ζελατίνες ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους και με ένα πινελάκι αλείφετε τις φράουλες. Τοποθετείτε την τάρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες και στη συνέχεια την κόβετε σε τριγωνικά κομμάτια.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ½ ώρα
Χρόνος ψυγείου: 3-4 ώρες
Για να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε την τάρτα σας χρησιμοποιώντας έτοιμη ζύμη τάρτας η ακόμη και σφολιάτα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ, μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί και την αφήνετε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Πλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε το πράσινο «καπελάκι» τους, τις σκουπίζετε καλά με χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε λεπτές φέτες.
Μόλις κρυώσει n κρέμα ζαχαροπλαστικής, την αναμιγνύετε με τη σαντιγί. Απλώνετε τις δύο κρέμες επάνω στην ψημένη ζύμη και ισιώνετε την επιφάνειά τους με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Τοποθετείτε τις φράουλες περιμετρικά σε όλη την επιφάνεια της τάρτας πάνω από τις κρέμες, ξεκινώντας από το κέντρο.
Λιώνετε τις ζελατίνες ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους και με ένα πινελάκι αλείφετε τις φράουλες. Τοποθετείτε την τάρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες και στη συνέχεια την κόβετε σε τριγωνικά κομμάτια.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ½ ώρα
Χρόνος ψυγείου: 3-4 ώρες
Για να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε την τάρτα σας χρησιμοποιώντας έτοιμη ζύμη τάρτας η ακόμη και σφολιάτα.