29.10.23

Μπιφτέκια

Υγιεινό και χορταστικό, ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδιών και όχι μόνο!

για 4 άτομα
½ κιλά κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 αβγό
ψίχα από 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
ελαιόλαδο

Μουλιάζετε το ψωμί σε μπολ με νερό και το στύβετε πολύ καλά με τα χέρια σας, τόσο ώστε να μην έχει καθόλου νερά. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το τρίβετε στον τρίφτη ή στο μύλο των λαχανικών.

Ρίχνετε τον κιμά σε βαθύ μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το αβγό, το ψωμί, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, λίγο λάδι και το μαϊντανό, εάν βάλετε.

Ζυμώνετε με απαλές κινήσεις μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και πλάθετε τα μπιφτέκια στρογγυλά και κάπως πλακουτσωτά ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε.

Τοποθετείτε τα μπιφτέκια σε σχάρα και τα ψήνετε στο γκριλ της κουζίνας σας ή στα κάρβουνα, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

Χρόνος προετοιμασίας:15-20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-30 λεπτά

Μπορείτε να ζυμώσετε μεγαλύτερη ποσότητα κιμά, να πλάσετε μπιφτέκια και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη, σε ειδικά σακουλάκια τροφίμων. Έτσι θα έχετε πάντα μια εύκολη και υγιεινή λύση κάθε φορά που θέλετε να ετοιμάσετε κάτι γρήγορο.

Για να έχετε πάλι τρυφερά τα κατεψυγμένα μπιφτέκια σας, φροντίστε να τα βάλετε στην ψύξη από το προηγούμενο απόγευμα και εκτός ψυγείου 2 ώρες πριν τα μαγειρέψετε.