14.10.23

Πορτοκάλι γλυκό

Ενα γλυκό κουταλιού, που λατρεύουν οι «εραστές» των γλυκόπικρων γεύσεων.

για 32-36 κομμάτια
4-5 μεγάλα πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
3 κουτ. σούπας γλυκόζη
χυμό ½ λεμονιού
2 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό

Πλένετε καλά τα πορτοκάλια, τρίβοντας τη φλούδα τους με σφουγγάρι. Τα βάζετε σε κατσαρόλα και προσθέτετε νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε τα πορτοκάλια, μέχρι να μαλακώσουν. Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να αλλάξετε τουλάχιστον 3 φορές το νερό και να το αντικαταστήσετε με φρέσκο ζεστό νερό.

Στραγγίζετε τα πορτοκάλια και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Στη συνέχεια κόβετε το καθένα σε 8 κομμάτια. Με ένα μαχαιράκι ή ψαλίδι, κόβετε το σκληρό μέρος που έχει στο κέντρο του το πορτοκάλι.

Σε άλλη κατσαρολίτσα, ρίχνετε τη ζάχαρη με το νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί καλά n ζάχαρη.

Ρίχνετε στο σιρόπι τα κομμένα πορτοκάλια και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι. Προς το τέλος Θα προσθέσετε το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια μπορείτε να το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και να το φυλάξετε στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρόνος προετοιμασίας:1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Nα έχετε υπόψη σας, ότι τα πορτοκάλια, που είναι κατάλληλα για να γίνουν γλυκό, είναι αυτά με τη χοντρή φλούδα.