Το μικρό αδερφάκι της σπανακόπιτας, που σερβίρεται πιο εύκολα. Νοστιμότατο και πάντα ευπρόσδεκτο.
για 30-35 κομμάτια
250 γραμ. φύλλο κρούστας
½ κιλό φρέσκο σπανάκι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθο (ψιλοκομμένο)
1 αβγό
150 γραμ. τυρί φέτα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε με άφθονο νερό και το χοντροκόβετε. Το βάζετε σε σουρωτήρι, το πασπαλίζετε με αλάτι και το στύβετε για να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί.
Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε ροδελίτσες μαζί με τα πράσινα φυλλαράκια τους. Βάζετε σε βαθύ μπολ ή λεκάνη το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αβγό ελαφρά χτυπημένο, μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και τη φέτα που έχετε τρίψει με πιρούνι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης.
Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε καθαρό πάγκο και τα κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες πλάτους 8-10 εκ. περίπου.
Παίρνετε μια κουταλιά από τη γέμιση και την τοποθετείτε κατά μήκος της στενής πλευράς του φύλλου. Ρολάρετε ένα-ένα τα κομμάτια των φύλλων, δίνοντάς τους σχήμα φλογέρας.
Τοποθετείτε τα ρολάκια σε βουτυρωμένο ταψί ή λαμαρίνα. Τα αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο και τα τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.
Χρόνος προετοιμασίας: 50-60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Για ακόμη πιο ωραία εμφάνιση, μπορείτε να πασπαλίσετε τα σπανακομπουρεκάκια σας με σουσάμι, πριν τα βάλετε στο φούρνο για ψήσιμο.