24.10.23

Κεμπάπ

Κλασικό πολίτικο πιάτο, που αναβίωσε τα τελευταία χρόνια με τον αυθεντικό αρνίσιο κιμά. Το αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

για 4-6 άτομα
½ κιλό κιμά από αρνί
100 γραμ. αρνίσια μπόλια
1 αβγό (προαιρετικά)
σκόρδο σκόνη
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
κίμινο
πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
καλαμάκια ξύλινα (για σουβλάκια)

Βάζετε τη μπόλια στο μπλέντερ και τη χτυπάτε για λίγο να πολτοποιηθεί.

Βάζετε σε βαθύ μπολ τον κιμά, προσθέτετε το αβγό, τη μπόλια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρυκεύματα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζετε τον κιμά και τον αφήνετε μια ½ ώρα περίπου στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, παίρνετε μικρές ποσότητες από το μίγμα του κιμά και πλάθετε σε μακρόστενα κομμάτια σαν λουκάνικα.

Παίρνετε τα ξύλινα καλαμάκια και τα περνάτε ένα-ένα στα κεμπάπ. Τοποθετείτε τα κεμπάπ στη σχάρα και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου σας ή στα κάρβουνα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά, τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη.

Σερβίρετε τα κεμπάπ όσο είναι ακόμη ζεστά. Τα συνοδεύετε με πίτες για σουβλάκια και σαλάτα με φρέσκα λαχανικά.

Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:15 λεπτά

Εάν δεν θέλετε να βάλετε κρεμμύδι στα κεμπάπ, μπορείτε να το χτυπήσετε για λίγο στο μπλέντερ με ελάχιστο νερό και να χρησιμοποιήσετε μόνο το ζουμί του.