1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2-3 πιπεριές κέρατα
2 μέτριες πατάτες
3-4 ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο
Πλένετε τις πατάτες και τις πιπεριές, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε ροδέλες. Κόβετε επίσης σε ροδέλες τα λουκάνικα.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε πρώτα τις πατάτες και στη συνέχεια τις πιπεριές. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το πολύ λάδι.
Σε άλλο τηγάνι βάζετε τα λουκάνικα και τα τηγανίζετε με ελάχιστο ή καθόλου λάδι, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές και να βγάλουν το λίπος τους. Τα βγάζετε και αυτά σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με λίγο λάδι και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει.
Ρίχνετε στη σάλτσα τα λουκάνικα, τις πιπεριές, τις πατάτες και σιγοβράζετε μια 5 λεπτά ακόμη.
Σβήνετε τη φωτιά και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε σε μερίδες ή σε πιατέλα.
Χρόνος προετοιμασίας:40-45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:25-30 λεπτά
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκάνικα αυτής της συνταγής με πράσο, ή με κάποια άλλα λουκάνικα της αρεσκείας σας.