Ελαφρύ και υγιεινό γλύκισμα, μια ιδέα διαφορετική μετά από ένα φιλικό γεύμα ή δείπνο.
για 6 άτομα
1 λίτρο νερό
1 περικάρπιο βανίλιας
200 γραμ. ζάχαρη
6 φρέσκα ροδάκινα (1 κιλό περίπου)
300 γραμ. κόκκινα βατόμουρα
χυμό ½ λεμονιού
80 γραμ. ζάχαρη άχνη
έτοιμο παγωτό βανίλια
Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα το νερό, τη ζάχαρη και το περικάρπιο της βανίλιας, χαραγμένο. Τοποθετείτε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς στην αρχή με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Καθαρίζετε τα ροδάκινα αφαιρώντας τις φλούδες και τα κουκούτσια τους και τα ανοίγετε στη μέση. Ρίχνετε τα ροδάκινα στο σιρόπι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5-10 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τα ροδάκινα να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.
Βάζετε στο μπλέντερ τα βατόμουρα μαζί με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη και τα πολτοποιείτε. Σουρώνετε τον πολτό πιέζοντας για να μαζευτεί όλος ο χυμός του.
Μοιράζετε το παγωτό μέσα σε ποτήρια. Τοποθετείτε ένα ροδάκινο στο καθένα και περιχύνετε μετα βατόμουρα.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά